“Budgetplafond en inflatie maken constante ontwikkeling van F1-bolide een uitdaging”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner zal het voor de F1-teams een steeds grotere uitdaging worden om de F1-bolides doorheen het seizoen te ontwikkelen.

De hoog oplopende inflatie zorgt niet alleen bij de gezinnen voor problemen, ook de F1-teams moet opletten met waaraan ze hun geld uitgeven. Niet alleen omdat alles ook voor hen duurder wordt maar omdat ze zich ook aan het vooropgesteld budgetplafond moeten houden.

Net als de gezinnen zien ook de F1-teams heel wat prijzen stijgen en dat betekent uiteraard ook voor hen dat ze minder kunnen doen met hetzelfde geld. Volgens Christian Horner wordt het daardoor een uitdaging om de huidige F1-bolide te blijven ontwikkelen en je tegelijkertijd aan het budgetplafond te houden.

“Ik denk dat het met het budgetplafond dit jaar zeer moeilijk wordt om constant de wagen te ontwikkelen,” aldus de Red Bull-teambaas.

“Je moet strategisch gaan kiezen waar en wanneer je onderdelen introduceert, zeker met de hoge inflatie die we nu hebben.”

Gisteren raakte bekend dat de Russische GP niet vervangen wordt en dat de F1-kalender beperkt blijft tot 22 races. Naar verluidt zorgden de hoge logistieke kosten ervoor dat er werd afgezien van het aanduiden van een vervanger voor de Russische GP.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print