Aston Martin kopieert Red Bull F1-bolide met grote update in Barcelona

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Het Aston Martin F1 team heeft in Barcelona op donderdag voor de eerste keer de B-spec van haar 2022 F1-bolide getoond. De AMR22 kreeg een grote update waarbij men wel erg sterk naar de Red Bull F1-bolide lijkt te hebben gekeken.

Enkele jaren geleden was er de Racing Point F1-bolide die erg fel op de Mercedes F1-bolide van het jaar ervoor leek. Nu introduceert Aston Martin, het vroegere Racing Point, na een teleurstellende seizoensstart een B-specificatie van haar AMR22 en die lijkt wel erg op de Red Bull F1-bolide.

Op onderstaande foto’s is duidelijk het verschil tussen de nieuwe B-specificatie van de AMR22 (bovenste foto) en de oorspronkelijke AMR22 (onderste foto) te zien. De nieuwe specificatie van de AMR22 lijkt bijzonder veel op de Red Bull F1-bolide met sidepods die een stuk smaller zijn en een zogenaamde ‘undercut’.

Het hoeft trouwens geen verrassing te zijn dat de ontwerpafdeling van Aston Martin naar de Red Bull RB18 kijkt. Dan Fallows was vroeger het hoofd van de aerodynamica-afdeling bij Red Bull Racing maar Fallows is sinds kort bij Aston Martin aan de slag gegaan als technisch directeur.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print