Neemt het Haas F1-team een risico door nog te wachten met grote update voor F1-bolide?: “Je zal het duidelijk zien”

Haas F1 team
Haas F1 team

Bij het Haas F1 team blijft het wachten op enkele grote updates voor de VF-22 F1-bolide. Volgens teambaas Guenther Steiner zullen we waarschijnlijk pas tegen de GP van Frankrijk een groot pakket met updates te zien krijgen.

Komend weekend introduceren heel wat teams updates op hun F1-bolide maar bij het Haas F1 team wachten ze nog rustig af. Meer zelfs, het zal nog tot de race in Frankrijk alvorens we een groot pakket met updates op de VF-22 te zien zullen krijgen.

“Je zal het zien wanneer we de update introduceren, je zal het aan alles zien,” aldus Steiner. “We zullen een mooi pakket hebben. Misschien niet ‘alles’ zal gewijzigd zijn, dat is overdreven, maar het zal een redelijk grote update zijn. Het zal niet gewoon een klein vleugeltje ofzo zijn, het zijn redelijk grote veranderingen.”

Volgens Steiner zit de grote winst in het beter leren begrijpen van je wagen en niet alleen in de upgrades op zich, je moet immers ook je wagen beter leren kennen.

“Het zijn niet alleen de upgrades, je moet je wagen ook beter leren kennen, je maakt verbeteringen,” aldus Steiner.

“Zeker dit jaar is het erg moeilijk om in te schatten hoe traag je echt bent, zeker met het stuiteren. Wanneer je stuitert ben je echt traag maar wanneer je het oplost ben je echt snel.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer