Fernando Alonso haalt uit naar Lewis Hamilton: “Welkom in mijn wereld, het is de wagen!”

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Tweevoudig F1-kampioen Fernando Alonso heeft in de aanloop naar de Spaanse GP fel uitgehaald naar Lewis Hamilton. Volgens Alonso ervaart Hamilton nu wat hij al zo vaak heeft ervaren in de F1, namelijk dat je prestaties erg afhankelijk zijn van de wagen waarmee je rijdt.

Sinds de introductie van de generatie V6-hybridemotoren in 2014 slaagde Lewis Hamilton erin om maar liefst zes van de acht keer wereldkampioen te worden. Hamilton en Mercedes domineerden jarenlang de Formule 1 maar dit seizoen presteren ze allebei veel minder goed.

De nieuwe F1-bolides waarmee sinds dit jaar wordt gereden hebben voor een serieuze terugval bij Mercedes geleid terwijl Red Bull aan de top bleef en Ferrari een grote stap vooruit heeft gezet. Binnen Mercedes lijkt Lewis Hamilton dan weer voorlopig zijn meerdere te moeten erkennen in zijn nieuwe teamgenoot George Russell.

“We zien dit jaar dat de rijder zeer belangrijk is in de Formule 1 maar niet cruciaal. Lewis rijdt zo goed als hij de voorbije acht jaar is geweest,” aldus een erg kritische Fernando Alonso tegenover de ‘BBC’.

“Hij was de sport aan het domineren en brak al de records en heeft meer dan 100 poleposities. Nu doet hij een ‘megarondje’ zoals hij in Australië ofzo zei en hij is een seconde trager. Dus, ja, welkom in mijn wereld.”

“Dit is de F1. Op het vlak van cijfers gaat het geen faire sport zijn. Het gebeurde ook bij mij toen ik twee wereldtitels behaalde in 2005 en 2006 met Renault.”

Volgens Alonso werd zo ook de basis gelegd voor zijn twee wereldtitels die hij behaald, het was de Renault F1-bolide die hem daartoe in staat stelde.

“Ik versloeg Michael Schumacher maar mijn wagen was toen betrouwbaarder en had een zeer goede performance. Je kan niet voldoende dankbaar zijn voor het pakket dat je ter beschikking krijgt want het zal nog steeds de rijder zijn die de headlines haalt.”

“Met Lewis is het net hetzelfde. Om meer dan 100 poleposities te behalen is ondenkbaar. Je moet gedurende zeer veel jaren de beste wagen en het beste pakket ter beschikking hebben.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner