GP van Spanje: eerste oefensessie: Ferrari bovenaan, Max Verstappen op achtervolgen aangewezen

Ferrari
Ferrari

Tijdens de eerste oefensessie voor de GP van Spanje heeft wk-leider Charles Leclerc de snelste tijd gereden, voor teamgenoot Carlos Sainz. Max Verstappen moest genoegen nemen met de derde tijd op ruim drie tienden van Leclerc.

Na de GP van Miami twee weken geleden keert de Formule 1 dit weekend terug naar haar bakermat in Europa waar dit weekend de GP van Spanje plaatsvindt. De meeste teams maken van dit raceweekend ook gebruik om heel wat updates op hun wagen te introduceren.

Het Circuit de Barcelona-Catalunya is daarvoor uitermate geschikt omdat de F1-teams er erg vaak testen en daardoor over heel wat data beschikken waarmee ze hun updates kunnen evalueren. 

Daarbij was het vooral uitkijken naar Aston Martin dat met een grondig gewijzigde F1-bolide in actie kwam, een zogenaamde B-specificatie die wel erg hard op de Red Bull F1-bolide lijkt.

Ook naar Ferrari was het uitkijken want voor het eerst dit seizoen introduceerden ook de Italianen een groot pakket aan updates. Daarmee hopen ze de strijd met Red Bull beter te kunnen aangaan.

Uiteindelijk was het ook Ferrari dat we aan het einde van de sessie met beide wagens bovenaan terugvonden. WK-leider Charles Leclerc reed de snelste tijd, voor teamgenoot en thuisrijder Carlos Sainz.

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022