GP van Spanje: tweede oefensessie: Charles Leclerc snelste, Mercedes verrassend snel

Ferrari
Ferrari

Net als tijdens de eerste oefensessie heeft Charles Leclerc ook tijdens de tweede oefensessie voor de GP van Spanje de snelste tijd gereden. Mercedes zorgde echter voor een verrassing met een tweede en derde tijd voor George Russell en Lewis Hamilton. Max Verstappen reed de vijfde tijd.

Amper een dikke tien minuten ver in de tweede oefensessie moest Valtteri Bottas zijn Alfa Romeo F1-bolide al aan de kant zetten met een technisch probleem. Pech voor de Fin die zo heel wat kostbare tijd verloren zag gaan.

De andere rijders kregen wel de kans om nadrukkelijker de limieten van de wagen en het circuit op te zoeken. Lando Norris nam dat duidelijk letterlijk en ging vol op het gas over de kerbstones.

Ondertussen zette thuisrijder Carlos Sainz de voorlopig snelste tijd neer, dit uiteraard tot dolle vreugde van de vele Spaanse fans in de tribunes.

Tegen het slot van de oefensessie zagen we teamgenoot Charles Leclerc eveneens de limiet van het circuit opzoeken. De wk-leider ging daarbij tot tegen het paaltje rijden om zo snel mogelijk over het Circuit de Barcelona-Catalunya te rijden.

Uiteindelijk was Charles Leclerc ook de snelste aan het einde van de sessie, voor het verrassend snelle Mercedes-duo. George Russell en Lewis Hamilton reden immers de tweede en derde tijd. Zorgt Mercedes dit weekend voor de grote verrassing? Max Verstappen moest tevreden zijn met de vijfde tijd.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner