“Budgetplafond zou ook het salaris van de F1-piloten moeten bevatten”

Volgens McLaren-baas Zak Brown zouden de salarissen van de F1-piloten mee opgenomen moeten worden in het budgetplafond dat in de Formule 1 wordt ingevoerd.


Na jaren van brainstormen en discussiëren is het eindelijk zover: vanaf 2021 wordt er in de Formule 1 een budgetplafond van 175 miljoen dollar geïntroduceerd. Maar ook na die beslissing is de discussie over het budgetplafond nog volop bezig.

Naast het feit dat de teams in 2020 heel wat kosten zullen maken voor de ingrijpende reglementswijzigingen in 2021, kosten die dus nog niet onder het budgeplafond zullen vallen, zijn er immers ook verschillende andere belangrijke kosten die niet onder het budgetplafond vallen.

Verschillende uitgaven zoals die voor de motorontwikkeling alsook productie, marketing en reiskosten vallen niet onder het budgetplafond. Ook het salaris van de top drie van een team valt er niet onder, net als het salaris en de bonussen van de rijders.

Dat laatste had McLaren-baas Zak Brown graag anders gezien. Brown vindt dat de salarissen van de rijders mee onder het budgetplafond moeten vallen.

“Ik vind dat de rijders mee in het budgetplafond moeten zitten, hoe hoog of laag het budgetplafond ook is,” aldus Brown.

“Dat zou de teams er toe dwingen om meer weloverwogen keuzes te maken wat het spenderen van hun budget betreft.”

De McLaren-baas meent dat teams daardoor veel beter zouden bekijken waaraan ze hun geld uitgeven. Tegelijkertijd zouden de rijders volgens hem geen loon moeten inleveren.

“Indien je vindt dat de rijder het grootste verschil maakt dan blijf je hen betalen wat je hen nu ook betaalt. Maar het oefent dan wel druk uit op de teams, ze moeten dan beter nagaan waarmee ze het meeste waar voor hun geld krijgen.”

“Het zou dan ook niet automatisch de salarissen van de F1-piloten verminderen maar het zou de teams er wel toe dwingen om goed te kijken waaraan ze hun geld uitgeven,” besloot Brown.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022