“Ferrari moet zich focussen op Charles Leclerc en Sebastian Vettel opofferen”

Volgens voormalig F1-piloot Eddie Irvine moeten ze zich bij Ferrari volledig focussen op Charles Leclerc. Indien noodzakelijk moeten ze daarbij Sebastian Vettel opofferen, iets dat dit seizoen volgens Irvine jammer genoeg niet gebeurde.


Eddie Irvine vindt Leclerc een betere rijder dan Vettel. Hij was zelfs van mening dat de Monegask dit seizoen veel kans maakte om tijdens zijn eerste seizoen voor Ferrari meteen Vettel te verslaan.

“Volgens mij had Leclerc een goede kans om hem te verslaan, dit omdat ik vind dat Vettel geen waardig viervoudig F1-kampioen is,” zei Irvine in een interview met ‘Betway’ in Italië.

“Ik vind hem een zeer goede rijder maar hij maakt erg veel fouten en ik heb hem nooit zo enorm snel gevonden.”

Irvine was enkele jaren geleden naar eigen zeggen verrast dat Ferrari Sebastian Vettel een contract aanbood en hem zo wegkaapte bij Red Bull. Vettel beleefde daar na vier wereldtitels op rij een serieuze dip.

“We zagen het met Daniel Ricciardo bij Red Bull en we zien het nu opnieuw. Vettel kreeg een geweldige deal bij Ferrari. Ik was verrast want hij werd toen in de vernieling gereden.”

Ferrari moet zich volgens Irvine volledig op Leclerc beginnen focussen en daarbij voorbij gaan aan het feit dat Vettel een viervoudig F1-kampioen is.

“Ik denk dat Ferrari zich op Leclerc moet focussen. We hebben dit seizoen gezien dat Vettel niet werd opgeofferd omdat hij een viervoudig kampioen is. Ze hebben daardoor overwinningen verloren,” besloot de voormalig Ferrari-rijder.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022