“Buitengewone Max Verstappen is nu al één van de beste F1-piloten ooit”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens David Coulthard behoort Max Verstappen nu al tot de beste F1-piloten in de geschiedenis van de sport, en dat terwijl hij nog steeds maar 24 jaar oud is.

In 2015 debuteerde Max Verstappen op 17-jarige leeftijd bij het F1-team van Toro Rosso en sindsdien heeft de Nederlander heel wat verwezenlijkt. Verstappen won al 30 races en kroonde zich vorig jaar als eerste Nederlander ooit tot F1-kampioen.

Dit jaar lijkt Max Verstappen meteen al op weg naar zijn tweede wereldtitel in de Formule 1. Verstappen staat immers maar liefst 109 punten voor op Charles Leclerc en Sergio Perez. David Coulthard is alvast danig onder de indruk, niet alleen van zijn prestaties dit seizoen maar ook met de manier waarop hij als rijder geëvolueerd en gegroeid is.

“Wanneer je kijkt naar vorig jaar en hoe hij de titel veroverde, hij is een fenomeen, hij is een buitengewone rijder, een legende,” aldus Coulthard tegenover de Nederlandse zender ‘Viaplay’.

“Vanaf het moment dat hij in de sport kwam, hij kwam als een Senna, een Schumacher of een Hamilton. Hij was meteen klaar voor overwinningen.”

“Hij kwam niet als rookie in de sport die alles nog moest leren. Hij is nog maar 24 jaar, hij is een buitengewone rijder.”

“Ik was dat nooit maar ik apprecieer hard werk en succes. Max is iemand die een volledig land in vervoering krijgt. Het maakt niet uit hoeveel wereldtitels hij wint, hij is nu al één van de beste F1-piloten ooit.”

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen