Button bestraft voor radioboodschap: “Dit is compleet belachelijk”

McLaren-piloot Jenson Button vindt het compleet belachelijk dat hij bestraft is tijdens de GP van Hongarije voor een radioboodschap die hij van het team kreeg.

Tijdens de vijfde ronde kreeg Button af te rekenen met een technisch probleem. Zijn rempedaal functioneerde niet meer zoals het hoorde. De Brit liet dit weten aan het team waarna McLaren tegen Button zei dat hij niet meer mocht schakelen omdat er een hydraulisch probleem was.

Button kreeg vervolgens van de wedstrijdleiding een drive-through penalty omwille van een inbreuk op het radioreglement. Button zelf vond het compleet belachelijk dat hij bestraft werd, aangezien er wel over de boordradio mag gecommuniceerd worden als er een veiligheidsprobleem is.

Nog tijdens de race zei Button over de radio: “Dus een rempedaal dat niet goed functioneert wordt niet aanzien als een veiligheidsprobleem? Uitermate interessant. Ik denk dat Charlie (Whiting, de racedirecteur) eens goed moet nagaan wat er wel en niet veilig is.”

Jenson Button moest uiteindelijk tegen het einde van de race opgeven met een olielek. Button zelf was echter vooral nog bezig en teleurgesteld met de beslissing dat hij bestraft werd.

“Het is een onnozele regel,” zei Button na afloop van de race. “Ik begrijp volledig dat rijders niet overspoeld moeten worden met informatie die hen helpt om beter met de wagen te rijden. Ik ben het er volledig mee eens dat we niet van elke bocht te horen moeten krijgen of we sneller of trager dan onze teamgenoot zijn, waar we brandstof moeten besparen enz. Wanneer er echter een veiligheidsprobleem is, zoals een rempedaal dat niet goed functioneert, dan zou je niet zoals vandaag bestraft moeten worden voor het proberen verhelpen van een veiligheidsprobleem.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}