Palmer mist door spin zijn allereerste wk-punt: “Geen idee hoe het kwam”

Jolyon Palmer leek in de F1-bolide van Renault op weg naar een wk-punt maar met nog drieëntwintig ronden te gaan spinde hij plots van de baan. Weg was plots Palmer zijn allereerste wk-punt.

Palmer had tot dan een erg goede race gereden. De Brit was opgeklommen van de zeventiende plaats op de grid naar de tiende plaats, die net nog recht geeft op één wk-punt. Dat wk-punt was echter weg toen Palmer plots in bocht nummer 4 spinde.

“Ik was niet echt iets bijzonder aan het doen en kende ook geen problemen. Alles was onder controle en plots verloor ik de wagen in bocht nummer 4,” blikt Palmer terug op zijn spin. “Ik heb totaal geen idee waardoor het kwam.”

“Ik heb totaal geen idee wat er gebeurde. Ik heb niets anders gedaan. Ik nam geen andere rijlijn en ik had ook niet meer snelheid door wijzigen van de motorinstelling. Ik heb tijdens de ganse race geen overstuur in die bocht gehad en plots stuurde ik in en verloor ik de controle over de wagen.”

Voor Palmer was het alvast een serieuze teleurstelling want de Brit leek op weg naar zijn allereerste wk-punt in de Formule 1.

“Dit weekend was perfect, op die ene bocht na,” blikt Palmer terug op zijn raceweekend in Hongarije. “Het was met voorsprong mijn beste race ooit. De strategie was goed, de pitstops waren goed.Alles kwam samen en om de een of andere reden verloor ik de achterkant van de wagen, echt balen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer