Button schrijft zichzelf nog niet af

Jenson Button zegt dat hij een redelijke kans maakt om komend weekend de Grand Prix van Australië voor de derde keer op rij te winnen.
De Brit kon de race Down Under de laatste twee keer op zijn naam schrijven. Eenmaal met Brawn GP en vorig jaar met McLaren. Nu zegt hij ook dit jaar een kans te maken om de seizoensopener van 2011 bij op zijn palmares te schrijven.

Gedurende de wintertest heeft McLaren nochtans de nodige problemen ondervonden en ook de snelheid zat nog niet op het niveau van de dichtste concurrenten. Sterker nog, de twee piloten hadden een tijdje geleden al aangeven dat ze met de huidige wagen er niet op moeten rekenen wereldkampioen te worden.

Toch bekijkt Button het zelf van de positieve kant: “Albert Park is in het verleden goed voor mij geweest. Het is een goed racecircuit en het blijkt altijd garant te staan voor een onvoorspelbare race. Daarbij komt ook nog eens het feit dat het nu de seizoensopener is. De rangorde tussen de piloten ligt allesbehalve vast en dat zorgt voor de nodige wanorde in het deelnemersveld.”

Ook is het geweten dat de Brit zeer spaarzaam is met het materiaal en in het bijzonder de banden. Nu er is overgeschakeld op de Pirelli’s en het feit dat deze sneller zouden slijten dan de Bridgestones, zou Jenson dus wel eens voor een stunt kunnen zorgen.

image
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}