Button: “Vandaag was Vettel te snel, maar morgen?”

Jenson Button strandde vandaag op zeven tienden van polesitter Sebastian Vettel. Een serieuze kloof maar de Brit hoopt dat ze morgen Vettel alsnog van de overwinning kunnen houden.
Button was een fractie sneller dan teamgenoot Lewis Hamilton, die morgen als derde start. Uiteraard is dat het eerste duel dat je wil winnen en vervolgens moet je uiteraard proberen om op de pole te staan. Dat laatste zat er vandaag niet in voor Button, maar voor morgen koestert hij hoge verwachtingen.

“In de strijd van het moment hoop je steeds dat het mogelijk is,” zei Button. “De snelheid van Vettel was echter fenomenaal in Q3. In Q2 leek alsof het mogelijk was. Dat is ook de reden waarom ik twee runs deed tijdens het laatste deel van de kwalificatie. Vervolgens zag ik de tijd van Vettel en besefte ik dat het onmogelijk was”.

De Brit hoopt echter dat morgen het verschil met Vettel minder groot is en dat hij de Duister kan aanvallen in de strijd voor de overwinning.

“We weten niet wat de snelheid van Vettel morgen zal zijn. Als hij een seconde sneller is dan ons, dan is het simpelweg onmogelijk. Als hij maar vier tienden sneller is en wij hebben KERS, dan is het misschien mogelijk.”

Hoop doet leven …
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}
image

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print