Opnieuw problemen met DRS bij Schumacher

In Maleisië werd Michael Schumacher zijn kwalificatie verknoeit doordat zijn verstelbare achtervleugel niet meer dicht ging en ook in China ondervond Schumacher problemen met DRS.
Schumacher viel al in Q2 uit en moet morgen van op de veertiende plaats starten terwijl teamgenoot Nico Rosberg als vierde mag vertrekken. Geen al te best resultaat dus voor de zevenvoudig wereldkampioen.

“Echt spijtig voor mij aangezien we als team vandaag echt getoond hebben dat we heel wat vooruitgang geboekt hebben,” zei Schumacher in een reactie na afloop van de kwalificatie. “Nico toonde dat de vierde plaats vandaag een realistisch doel was.”

“Tijdens Q2 kreeg ik niet echt een goede ronde voor elkaar terwijl ik ook in bocht nummer 14 ondervond dat mijn achtervleugel niet correct funtioneerde.”

Voor Schumacher is het de zoveelste teleurstelling en ook morgen zal de race een zware klus worden voor de Duitser. Mits enig geluk kan hij dan nog in de punten finishen. Schumacher zal het daarbij vooral van een goede start moeten hebben.

“Ik hoop overduidelijk dat we morgen een goede start maken en een goede racesnelheid hebben. Daarmee kan ik hopelijk wat plaatsen goed maken.”

image
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print