Hamilton offert kwalificatie op voor de race

Hamilton heeft zijn pijlen gericht op een goede eindklassering na de race morgen. Hij was zelfs bereid om er een betere positie op de startgrid voor op te offeren.
In Maleisië zag Hamilton uiteindelijk een podiumfinish aan zijn neus voorbij gaan doordat de grip van de banden volledig verdwenen was. De Brit moest daardoor nog een vierde keer binnenkomen voor een nieuwe set banden en viel daarbij helemaal terug tot P7 en door zijn tijdstraf nog een plaatsje lager naar P8.

image

In China heeft Hamilton besloten het anders aan te pakken. Met het doel de banden wat te sparen, mikte Lewis op één snelle ronde voor een goede startpositie, in tegenstelling tot de voorste startrij waar zowel Vettel als Button twee pogingen ondernomen hebben in Q3. Lewis plaatst zich daarmee op P3.

“We zitten in een goede positie wat banden betreft, de options waarop ik net gereden heb, een nieuw setje options en primes en dan nog een degelijke set options. Ik wilde enkel mijn kansen voor morgen wat opkrikken, want dat is wat telt”, zegt Hamilton tijdens de persconferentie.

En dat beseft ook Vettel. Ondanks een derde pole op rij in 2011 weet hij maar al te goed dat de prijzen pas aan de meet worden uitgedeeld: “Pole pakken betekent niets meer dan morgen acht meter voorspong bij de start, dat is alles” zegt de polesitter voor de GP van China.

Hoewel Vettel net zoals in Australië op pole staat met een gat van 0.7 seconden op de dichtste achtervolger Button, is Hamilton toch tevreden: “We doen ons best om bij te komen en het is bemoedigend om op de tweede of derde rij te staan in de eerste twee races. Zeker als je bekijkt waar we stonden tijdens de wintertests.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}