Rosberg erg tevreden met vierde plaats

Nico Rosberg reed een uitstekende kwalificatie en zag dit beloond worden met de vierde startplek.
Bij Mercedes GP zal men na afloop van de kwalificatie voor de GP van China met gemengde gevoelens zitten. De vierde startplek van Nico Rosberg is uiteraard een uitstekend resultaat. Maar Michael Schumacher bleef in het tumult na de rode vlag in Q2 steken op een veertiende plaats.

Ook Nico Rosberg zelf is uiteraard erg tevreden over het behaalde resultaat, al beseft hij wel dat Mercedes GP nog niet staat waar het wil staan. De wagen moet nog stukken beter worden.

“We begrijpen de wagen beter en kunnen er nu ook meer uithalen,” zegt Rosberg. “We hebben enkele aanpassingen aan de afstelling gedaan, de achtervleugel functioneert nu goed, dat zorgt allemaal voor enkele stappen voorwaarts.”

Volgens Rosberg zijn ze op het vlak van afstellen van de wagen terug van nul begonnen. Dat heeft blijkbaar geholpen.

“Onze auto is nu helemaal anders dan vroeger. We zijn helemaal teruggegaan naar een basisafstelling en hebben vervolgens enkele kleine dingen aangepast, zoals bijvoorbeeld de vering wat harder gemaakt. Het heeft ons alvast geholpen.”

Rosberg durft ondanks de vierde startplaats echter nog niet van een podiumplaats dromen.

“Niet overdrijven,” reageert Rosberg. “We hebben ook geluk gehad dat Webber niet in Q3 is geraakt. Onze racesnelheid tijdens de oefensessies op vrijdag was echter goed. We kunnen dus een goede race rijden.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print