Petrov veroorzaakt rode vlag tijdens Q2

Petrov moest zijn wagen op het circuit parkeren tijdens Q2 nadat hij een technisch probleem kreeg. Rode vlag tijdens Q2 en spektakel nadien aangezien het met nog zo’n twee minuten op de klok treintje rijden was voor de meeste wagens.
Vitaly Petrov kende geen al te beste kwalificatie in China. De Rus geraakte zonder moeite in Q2. Hij kon zelfs een vierde tijd neerzetten, maar een technisch probleem verhinderde dat hij een tijd kon laten noteren in Q3. Waarschijnlijk zal Petrov als vijdtiende starten, als hij zijn versnellingsbak moet laten wisselen.

De stop op het circuit veroorzaakte een rode-vlagsituatie. Met nog twee minuten op de klok moest iedereen zo snel mogelijk buitengaan en werden velen gehinderd door het verkeer. Zo ook Nick Heidfeld, de teamgenoot van Petrov, die nog geen tijd had laten noteren. Daardoor start de Duitser pas als zestiende.

“Ik weet niet wat er mis ging.” verklaarde Petrov achteraf. “Na de tweede of derde bocht ging er iets mis. Ik probeerde gas te geven, maar de wagen wou niet. Ik probeerde ook te schakelen, maar dat ging ook niet. We moeten alles nog analyseren.”

“Om eerlijk te zijn ben ik echt teleurgesteld want we hebben echt een grote stap voorwaarts gemaakt met de set-up. We hebben heel wat geleerd van gisteren en de wagen voelt echt goed nu. Het zou zeer interessant zijn geweest om ons te meten met de anderen in Q3.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print