Button verknoeit zelf zijn race

Wereldkampioen Jenson Button had waarschijnlijk eveneens meer verwacht van de openingsrace in Bahrein. De Britse rijder bleef gedurende de hele race achter Schumacher hangen doordat hij zijn banden iets te hard op de proef stelde. Meer dan een zevende eindplaats zat er dan ook niet in.
Jenson Button eindigde zijn race vandaag in zevende stelling. De Brit vertrok in achtste positie en kon, net als Michael Schumacher, slechts één plaats winnen. Teamgenoot Lewis Hamilton daarentegen kon dan weer het podium beklimmen. Vooral de eerste pitstop zou Button in een moeilijke situatie hebben gebracht.

“Ik voerde mijn pitstop op het verkeerde ogenblik uit maar dat kwam vooral doordat ik mijn banden te hard had versleten. Na vijf ronden kon ik aansluiten bij mij voorgangers en daar ben ik op dat ogenblik dan ook voor gegaan. Michael voerde zijn pitstop een ronde vroeger uit en daar kon hij van profiteren. We zoeken meer snelheid maar ikzelf moet ook op zoek naar verbeteringen. Mijn pitstop verliep goed en aan het einde kon ik Michael duidelijk volgen. In het middelste gedeelte van het circuit waren we iets trager en meer dan dit resultaat was dan ook niet mogelijk. Ik heb genoten van de race op zich en ik denk ook niet dat we er slecht voorstaan. We kunnen wel wat extra downforce gebruiken”, zo verklaarde de regerende wereldkampioen.

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}