Carlos Sainz bezorgt zijn vader tijdens Dakar Rally bijna een zware straf

Audi Motorsport
Audi Motorsport

Ferrari-rijder Carlos Sainz heeft zijn vader, Carlos Sainz Sr., tijdens een bezoek aan de Dakar Rally bijna een zware straf bezorgd.

Carlos Sainz Jr. is tijdens de Dakar Rally op bezoek en volgt zijn vader met een helikopter. Toen zijn vader door technische problemen met zijn wagen gestrand was aanschouwde Carlos Sainz Jr. de werkzaamheden van zijn vader.

Samen met zijn copiloot werkte Carlos Sainz Sr. aan zijn wagen maar na afloop van de werkzaamheden liep het mis. Op videobeelden is immers te zien hoe Carlos Sainz Jr. de deur van de wagen van zijn vader dichtdoet. Volgens de regels is dat echter niet toegestaan want rijders moeten de Dakar rally volledig zelfstandig afwerken en geen ‘hulp’ toestaan.

De stewards besloten uiteindelijk om het bij een waarschuwing te houden, dit omdat Carlos Sainz Jr. het niet op verzoek van de deelnemer deed. Carlos Sainz Sr. ontsnapt zo dus samen met zijn copiloot aan een straf. De stewards gaven vader en zoon Sainz echter wel een serieuze waarschuwing. Zeker Carlos Sainz Sr. heeft volgens de stewards als drievoudig Dakar-winnaar een voorbeeldfunctie.