David Coulthard: “Red Bull en Christian Horner moeten leren om kritiek te accepteren”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

David Coulthard vindt dat Red Bull moet leren om kritiek te accepteren van de fans en de media en dat ze niet mogen vervallen in goedkope en oneerlijke aanvallen.

Red Bull en Christian Horner kwamen de voorbije twee jaar meer dan eens terecht in een aantal relletjes. Tijdens het seizoen 2021 werd er geregeld met modder gegooid tussen Christian Horner en Mercedes-teambaas Toto Wolff en vorig jaar was het hommeles tussen Red Bull en Sky-reporter Ted Kravitz.

Tijdens de GP van Mexico boycotte Red Bull ‘Sky’ en daar kan David Coulthard weinig begrip voor opbrengen. Hij laat uitschijnen dat de kritiek op andere teams misschien nog groter is en dat er van hun kant geen boycot volgt.

“Ik kan me bijvoorbeeld wel inbeelden dat Ferrari in Italië dagelijks heel wat meer te verduren krijgt dan Red Bull,”aldus Coulthard tegenover ‘The Mirror.’

“Als je alleen kijkt naar de mensen die positief over je zijn of het eens met je zijn dan krijg je een verdraaid wereldbeeld. Ik vermoed dat ook McLaren gevoelig is voor kritiek en dat Mercedes dat tijdens haar dominante periode daar ook mee te maken kregen, maar dat moet je gewoon accepteren.”

“Het is duidelijk dat Red Bull en Horner gevoelig zijn aan kritiek omdat ze het als persoonlijk ervaren.”