“Het seizoen aan de zijlijn zal voor Daniel Ricciardo ‘langer’ duren”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Daniel Ricciardo zal in 2023 een jaar aan de zijlijn doorbrengen als reserverijder bij Red Bull en zijn landgenoot Mark Webber laat in ‘Speedcafe’ zijn licht schijnen over zijn situatie.

Webber denkt dat het een nuttig jaar kan worden voor Ricciardo maar dat het weliswaar langer zal duren dan hij denkt. De wegen van McLaren en Ricciardo scheidden aan het einde van vorig seizoen, ondanks het feit dat de Australiër nog een jaar onder contract lag.

Hij zal volgend jaar aan de slag gaan als reserverijder bij Red Bull maar hoopt in 2024 terug van de partij te zijn als vaste rijder in de Formule 1. Mark Webber, die in 2014 bij Red Bull de wacht aangezegd werd door Ricciardo toen hij met pensioen ging, hoopt dat een jaar in de schaduw nuttig zal zijn voor de goedlachse Australiër en dat hij zijn motivatie kan terugvinden.

“Het is duidelijk, om het in zijn eigen woorden te zeggen, dat Daniel toe is aan een break,” aldus Webber. “Hij moet nadenken om de motivatie en de energie terug te vinden in de sport.”

“Volgens mij is dit een geweldige kans voor hem om dit te doen in een omgeving die hij goed kent, Milton Keynes en Red Bull.”

“Er moet niet over getwijfeld worden dat het goed voor de merken zal zijn. Hij is enorm populair, dat weten we wereldwijd.”

Webber geeft toe dat het jaar aan de zijlijn waarschijnlijk langer zal duren dan hem lief is maar dat kan volgens hem in zijn voordeel uitdraaien.

“Een jaar uit zal… Volgens mij zal het langer zijn dan hij denkt, maar dat kan een goede zaak zijn, want dat kan zijn wat hij nodig heeft.”

“Dan kan hij beginnen met beslissingen te maken en hoe 2024 er voor hem zal uitzien.”

“Ik heb in Singapore een goed gesprek gehad met hem over dit soort dingen en het is goed dat hij tevreden is met een plaatsje aan de zijlijn om zelf te zien of de motivatie er nog is.”