Carlos Sainz: “Dit was een strijd met Leclerc zoals die hoort te zijn”

Ferrari
Ferrari

Tijdens de sprintrace op de Red Bull Ring kregen we een intense strijd tussen Charles Leclerc en Carlos Sainz te zien. Het Ferrari-duo verloor daardoor tijd tegenover Verstappen maar spijt van zijn strijd met Leclerc had Sainz niet.

“Ik had een goede start en er waren enkele gevechten aan het begin van de race, eerst met Max in de derde bocht, daarna met Charles opnieuw in de derde bocht en wat later in de race.”

“Het was erg leuk en zoals het hoort te zijn, echt racen. Vervolgens raakten mijn banden wat oververhit toen ik achter Charles reed, ik moest wat afstand houden om ze af te koelen en de race uit te rijden.”

Wat de race betreft hoopt Sainz dat Ferrari tegen de race wat meer snelheid weet te vinden zodat de strijd met Verstappen kan aangegaan worden.

“We moeten de snelheid wat verbeteren want Verstappen leek zeer, zeer snel tijdens het begin van de race,” blikt Sainz vooruit naar de race op zondag. “Vervolgens leek het alsof we zijn tempo konden evenaren.”

“Op zondag duurt de race langer en zullen we met verschillende bandencompounds rijden, alles is dan mogelijk. Het belangrijkste is dat we allebei kunnen meestrijden en ons best doen om Max te verslaan.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print