Charles Leclerc: “Dit kunnen we ons morgen tijdens de race niet veroorloven”

Ferrari
Ferrari

Leclerc finishte de sprintrace als tweede achter Max Verstappen maar hij beseft dat ze bij Ferrari op zondag niet te veel met elkaar mogen strijden als ze Verstappen willen bedreigen voor de overwinning.

“Het was redelijk close tussen ons gedrieën, toch wat de snelheid betreft,” vertelde Leclerc tijdens de persconferentie na afloop van de sprintrace. “Ik was waarschijnlijk de rijder die aan het begin het meest mijn banden aan het managen was en de rijder die het meest aan het pushen was aan het einde. Ik probeerde gewoonweg iets anders maar dat lukte niet.”

Volgens Leclerc verloor hij wat tijd tegenover Verstappen omdat hij met zijn teamgenoot aan het strijden was.

“Of dat voldoende was om de overwinning te halen, ik denk het niet. Max was immers aan het managen van zodra hij een voorsprong had. We zullen nooit weten wat er mogelijk was, het is wat het is vandaag.”

Tijdens de race op zondag zullen Verstappen, Leclerc en Sainz in dezelfde volgorde starten en volgens Leclerc wordt het cruciaal dat ze bij Ferrari die race anders aanpakken dan de sprintrace.

“De race op zondag wordt een lange race en bandenmanagement zal belangrijker zijn dan vandaag. Morgen zullen we ons niet kunnen veroorloven wat we vandaag deden.”

Daarmee verwijst Leclerc naar de onderlinge strijd die hij tijdens de sprintrace voerde met teamgenoot Carlos Sainz.Volgens Leclerc moet Ferrari-teambaas Mattia Binotto bepalen hoe intens het Ferrari-duo op zondag met elkaar de strijd mag aangaan.

“Wat de zogenaamde ‘rules of engagement’ betreft is het niet aan ons om dat te beslissen. Dat is aan Mattia,” besluit Leclerc.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print