Max Verstappen na vlotte zegge tijdens sprintrace: “Zondag wordt spannender”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Op de Red Bull Ring reed Max Verstappen onbedreigd naar een erg vlotte overwinning. Verstappen mag daardoor ook de grand prix van op de pole aanvatten en breidde zelfs zijn voorsprong in de wk-tussenstand iets uit.

“Het is geweldig om te zien”, vertelde Verstappen na afloop toen hij het gejuich van zijn fans en de oranje rookpluimen aanschouwde. “Het was een goede race. De snelheid in het begin was goed. Charles en Carlos waren wat aan het vechten, dus ik kon een gat trekken en dat ook controleren. Daarna waren we ongeveer net zo snel als de Ferrari’s. Het was zoals een sprint hoort te zijn: vol gas.”

Wat de grand prix op zondag betreft is Verstappen op zijn hoede, hij verwacht zich aan een intensere strijd dan tijdens de sprintrace.

“Ik verwacht dat het weer een interessant gevecht gaat worden. De race is natuurlijk een stuk langer en het gaat ook best lastig worden met de banden. We gaan het zien.”

“De auto is goed, ondanks dat deze nog wat aan de zware kant is. Daar werken we aan, maar in de race is het gelukkig niet zo’n probleem. Daar push je niet zo als tijdens de kwalificatie en dat helpt natuurlijk.”

“We moeten voor morgen nog een paar dingetjes finetunen, maar over het algemeen zijn we dit weekend weer erg competitief. Dat is altijd positief” besluit Verstappen.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print