Carlos Sainz dolblij met zeer speciale eerste F1-overwinning: “Deze dag zal ik nooit vergeten”

Ferrari
Ferrari

150 races heeft Carlos Sainz erop moeten wachten maar tijdens de GP van Groot-Brittannië behaalde de Spanjaard eindelijk zijn eerste overwinning in de Formule 1 en dat daags na zijn eerste polepositie.

“Ik weet niet wat te zeggen,” aldus Sainz. “Het is geweldig. Mijn eerste F1-overwinning, na 150 races, met Ferrari, in Silverstone, ik kan niet meer vragen. Het is een zeer speciale dag, een dag die ik nooit zal vergeten, over het algemeen een zeer bijzonder weekend.”

Voor Sainz was het een felbevochten eerste overwinning. Er was uiteraard de onderlinge strijd met teamgenoot Leclerc, maar er was ook de fel bevochten herstart met Max Verstappen.

“Het was niet eenvoudig,” aldus Sainz. “Ik ondervond wat problemen met de balans, zeker tijdens mijn eerste stint op de medium band.”

“Max zorgde ervoor dat we enorm moesten pushen doorheen de bochten tegen hoge snelheid, ik verloor het even links vooraan maar ik bleef geloven in mijn kansen op de overwinning.”

“Tijdens de safety car-fase aan het einde van de race kwam Sainz binnen voor een setje zachte banden terwijl Leclerc buiten bleef en de leiding in de race behield.

“Ik probeerde mee vooraan te blijven meedoen en plots gaf de safety car mij een kans om terug echt vooraan te komen en daarin slaagde ik,” blikt Sainz terug op het slot van de race.”

“Je kan je de zenuwen tijdens de herstart na de safety car wel inbeelden, wetende dat het mijn kans was en ik slaagde erin om de race vervolgens te winnen.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print