Max Verstappen zevende: “Hele linkerzijde van de vloer was kapot”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Even leek het alsof Verstappen op weg was naar de overwinning maar uiteindelijk moest Max Verstappen zelfs blij zijn met de zevende plaats toen zijn Red Bull F1-bolide ernstig beschadigd raakte. Het was dan ook schade beperken voor Verstappen, die Leclerc door zijn vierde plaats niet al te veel ziet naderen in de wk-tussenstand.

“De start was wéér goed, maar ik werd helemaal naar binnen gedrukt”, blikt Verstappen terug op het begin van de race. “Ik moest daarom wat van het gas af in de eerste bocht. De snelheid was daarna gewoon goed en ik kwam ook steeds dichter bij Carlos in de buurt. Hij maakte een foutje waardoor ik op kop kwam te liggen.”

Later in de race liep het echter mis voor Verstappen, die door schade aan zijn wagen helemaal geen competitieve rondetijden meer kon rijden.

“In bocht vijf lag een stuk carbon. Op het moment dat ik dat zag liggen, kon ik niet meer naar links of rechts gaan, dus ik probeerde het maar zo recht mogelijk te raken. Dat heeft echter de hele linkerzijde van de vloer kapotgescheurd,” aldus Verstappen.

“Als je dan aan het rijden bent voel je dat je geen balans meer hebt en veel rondetijd verliest. Toen ik uitstapte keek ik naar de vloer en zag ik dat alles eraf lag. Vooral met deze auto’s, waar de vloer het allerbelangrijkst is, verlies je dan heel veel downforce.”

“Je zag dat ik van het een op het andere moment anderhalf, twee seconden verloor. Dat is de hele race zo gebleven. Omdat de schade aan de linkerkant zat, zijn alle rechterbochten enorm lastig en daar heb je er op dit circuit best veel van. Het was niet fijn, maar uiteindelijk hebben we nog een paar punten kunnen pakken.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print