George Russell gefrustreerd nadat FIA hem niet opnieuw laat starten: “Ik ging checken hoe het met Zhou was”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

George Russell mocht niet deelnemen aan de herstart van de GP van Groot-Brittannië nadat hij zijn bolide verlaten had om te checken hoe het met Zhou Guanyu ging na zijn zware crash.

Bij de start van de race tikte Pierre Gasly de Mercedes van George Russell aan, die op zijn beurt tegen de Alfa van Zou Guanyu terecht kwam die ondersteboven achter de vangrails terechtkwam. De Mercedes-rijder klom uit zijn auto om te kijken hoe het met de Chinees gesteld was en dat betekende voor hem de diskwalificatie.

Russell en Mercedes probeerden de FIA nog op andere gedachten te brengen en hem aan de herstart van de race te krijgen maar dat bracht geen zoden aan de dijk.

  “Ik sprong uit de auto om te kijken of Zhou in orde was, ik zag meteen dat het rode vlag was”, zei Russell. “Toen ik terugkwam bij de auto, kreeg ik hem om de een of andere reden niet goed gestart. Dus ik rende terug naar het team om het te controleren, ik zei tegen de marshals dat ze de auto moesten laten staan. En toen ik terugkwam, stond de auto achter op de truck.”

“Blijkbaar kun je niet meer herstarten zodra je assistentie krijgt, dus het is erg frustrerend, want de auto had net een lekke band. Er bestaat geen twijfel over dat we het tempo hadden om vandaag terug te komen naar de zesde plaats.”

“De FIA is nogal onvermurwbaar op dit moment vanwege het feit dat Russell niet opnieuw mag starten. Het is een van die unieke scenario’s.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print