Lewis Hamilton: “De zege was realistisch tot aan de safety car”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Lewis Hamilton scoorde tijdens zijn thuisrace een derde plaats op het podium maar hij had het gevoel dat hij had kunnen winnen.

Mercedes was naar Silverstone afgezakt met een heleboel upgrades en die hebben hun vruchten afgeworpen. Hamilton zag een paar lichtpunten en vond dat er misschien wat meer had ingezeten want een trage pitstop en tegenslag bij de herstart gooiden wat roet in het eten.

Tegenover ‘Sky’ laat de zevenvoudige wereldkampioen zelfs optekenen dat de zege realistisch was tot voor de laatste safety car.

“Voor een tijdje was er het gevoel dat we konden winnen maar er waren een paar dingen die zich tegen ons keerden,” aldus Hamilton. “Bij de start klom ik op naar de derde plaats maar ik werd teruggezet naar de vijfde plaats, toen verloor ik terrein op Norris en heb ik een paar ronden verloren door hem te proberen te passeren en het gat was zes seconden met de Ferrari’s.”

“Ik reed goede tijden en liep in op de Ferrari’s. Ik had een echt goede, lange stint en ik geloofde dat we misschien wel konden meedoen voor de overwinning maar helaas waren de verschillen een beetje te groot en duurde onze pitstop te lang.”

“Op het einde had ik moeite met de warm-up en verloor ik van twee auto’s. Het was zo moeilijk vandaag.”

Hamilton wil niet gezegd hebben dat de problemen van Mercedes nu achter de rug zijn maar hij gelooft wel dat ze op goede weg zijn.

“Ik denk dat we ons op een keerpunt bevinden,” gaat Hamilton verder. “We zitten nog steeds in de bocht, het was al een hele verbetering maar we hebben nog veel werk voor de boeg.”

“Ik wil het team bedanken voor de upgrades dit weekend, maar we hebben meer nodig. We moeten blijven pushen en positief blijven, het is geweldig om weer mee te vechten.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print