Carlos Sainz en Charles Leclerc: “We zullen teamorders aanvaarden als Ferrari zo kan winnen”

Ferarri
Ferarri

In Monza zagen we intense strijd tussen Carlos Sainz en Charles Leclerc. Volgens Sainz zullen we in Singapore een herhaling van zo’n strijd niet te zien krijgen. Sainz en Leclerc zouden bovendien teamorders aanvaarden als Ferrari zo de race kan winnen.

“Eerst en vooral ben ik er zeker van dat de karakteristieken van het circuit niet van die aard zijn dat we mooie wiel-aan-wiel gevechten zoals in Monza kunnen hebben, wat een leuk gevecht was,” aldus Sainz.

“Dit circuit is zeer, zeer verschillend. En uiteraard zullen we moeten zien of we Mercedes kunnen verslaan om de wagens op de eerste en tweede plaats te krijgen.”

“Ik ben er zeker van dat het team het algemeen teamresultaat de voorkeur zal geven zodat we kunnen proberen te winnen.”

Ook teamgenoot Charles Leclerc genoot tijdens de race in Monza van het gevecht met teamgenoot Carlos Sainz maar net als Sainz verwacht hij dat het teamresultaat zal primeren.

“Ik ben het eens met Carlos. Ik denk dat het circuit van Monza zo’n gevechten toelaat,” aldus Leclerc. “Maar ik geloof dat de filosofie hetzelfde zal zijn wanneer we onder druk van Mercedes komen te staan, ik ben er zeker van dat de posities dan vastgelegd zullen worden.”

“Wanneer we de andere wagens ver achter ons hebben, wat ik hoop dat het geval zal zijn, dan zullen we zien wat het team beslist. Maar uiteindelijk zullen we het team gehoorzamen.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner