BREAKING NEWS: Lance Stroll neemt niet deel aan GP van Singapore na crash tijdens kwalificatie

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Het Aston Martin F1 team heeft laten weten dat Lance Stroll niet zal deelnemen aan de GP van Singapore. Stroll crashte op zaterdag zwaar tijdens de kwalificatie.

Na zijn zware crash onderging Lance Stroll een medische controle door de dokters van de FIA. Die keurden Stroll goed en hij kreeg dus toestemming om deel te nemen aan de race. Uiteindelijk hebben Aston Martin en Lance Stroll in gezamenlijk overleg echter besloten om niet deel te nemen aan de race.

“Het team wacht een enorme taak om de wagen te herstellen en Lance voelt zich ook nog wat stijf na zo’n enorme impact,” zo luidt het in een statement van het team. “Lance zijn focus ligt nu op het volledig herstellen in de aanloop naar de GP van Japan.”

Volgens Aston Martin-teambaas Mike Krack ondervindt Stroll nog last na de enorme impact tijdens zijn crash (VIDEO: Zware crash Lance Stroll tijdens kwalificatie GP van Singapore). Omdat er binnen een week al opnieuw een race plaatsvindt wil het team geen risico’s nemen. Bovendien bestaat het risico dat als er tijdens de GP van Singapore opnieuw een zware crash plaatsvindt, Aston Martin in Japan niet met twee wagens kan deelnemen.

“Onze prioriteit ligt nu op een volledig en snel herstel,” aldus Krack. “Samen hebben we besloten dat we niet zullen deelnemen aan de race vanavond en we zullen ons in de plaats volledig focussen op een terugkeer in de cockpit voor de GP van Japan.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner