George Russell blij met P2: “We hebben tijdens de race een bandenvoordeel tegenover Ferrari”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Ondanks het mislopen van de polepositie is George Russell toch zeer tevreden met het resultaat tijdens de kwalificatie. Russell verwacht bovendien dat hij tijdens de race een ‘bandenvoordeel’ zal hebben tegenover beide Ferrari’s.

“Wanneer je in de wagen zat dan was het alsof je in een sauna zat, je zweette je te pletter,” begon Russell zijn terugblik op de kwalificatie. “Maar je moet gefocust blijven, je moet cool blijven.”

Vervolgens liet Russell verstaan waarom hij niet al te teleurgesteld was voor het mislopen van de polepositie. Vooral gezien het feit dat beide Red Bulls niet vooraan starten.

“Het team deed het geweldig op strategisch vlak,” aldus Russell. “We hebben een andere strategie dan de anderen. We hebben een extra setje medium banden voor zondag, iets wat niemand anders rondom ons heeft.

Russell verwacht dat de Ferrari’s, net zoals tijdens de rest van het seizoen, meer last van bandenslijtage zullen hebben en dat zou hem dus een voordeel moeten geven tijdens de race.

“Om in Q3 te geraken en op de eerste startrij te staan met een strategisch voordeel voor zondag is erg opwindend,” blikte Russell vooruit naar de race. “Ik denk dat het zeer close zal worden tussen een strategie met één pitstop of twee pitstops. Met onze mediums kunnen we Ferrari in een moeilijke positie brengen en proberen hen in de fout te dwingen om zo zelf de bovenhand te halen. Dat is wat we zullen proberen te doen.”