Carlos Sainz en Sergio Perez ontsnappen allebei aan bestraffing voor ‘pitstop-incident’

F1 - Twitter
F1 - Twitter

Tijdens de chaos van pitstops kwam het in de pitlane tot twee incidenten waarbij Carlos Sainz en Sergio Perez betrokken raakten. De stewards voerden naar beide incidenten een onderzoek maar oordeelden dat er geen straffen uitgedeeld moesten worden.

Carlos Sainz kreeg voor een ‘unsafe release’ al een tijdstraf van vijf seconden maar daarnaast werd ook een onderzoek gevoerd naar een incident waarbij Sainz tegen de luchtslang van een wheel gun van Red Bull reed. Sergio Perez reed op zijn beurt dan weer over een wheel gun van Ferrari toen hij wegreed na zijn pitstop.

Bij Ferrari liep de pitstop van Sainz mis omdat er een band links achteraan ontbrak. Een wheel gun werd daardoor op een iets andere positie neergelegd waarna Perez erover reed. De Mexicaan deed zijn beklag daarover en de stewards voerden dus een onderzoek.

“De stewards besluiten dat de wheel gun van Ferrari links achteraan iets verder werd gelegd dan de gebruikelijke positie maar dat nog steeds binnen de lijn. Wagen nummer 11 (Perez) reed na zijn pitstop zo snel mogelijk opnieuw richting de fast lane. De stewards nemen in beschouwing dat de configuratie van de pitlane bijzonder kort is en dat er daarom geen verdere actie ondernomen moet worden.”

Wat het incident met Sainz betreft oordeelden de stewards: “De stewards besloten verder dat het licht aanraken van de luchtslang van de Red Bull wheel gun door Sainz veroorzaakt werd door de configuratie van de pitlane in Zandvoort. Daarom word er geen verdere actie ondernomen.”

Conclusie: de erg smalle en korte pitlane van het circuit van Zandvoort zorgt ervoor dat de pitboxen en plaatsen van de pitstops erg dicht bij elkaar liggen en er weinig manoevreerruimte is.

In onderstaande video zie je beide incidenten.

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner bol3daagse 2022bol3daagse 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner bol3daagse 2022bol3daagse 2022