Toto Wolff: “Ik begrijp Hamilton maar het was het risico waard”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Tijdens de safety car aan het einde van de race besloot Mercedes om Lewis Hamilton op de baan te laten en niet te laten pitten. Volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff was die beslissing het risico waard, ook al was Hamilton daarover niet te spreken.

Met nog zestien ronden te gaan kwam de safety car op de baan toen Valtteri Bottas stil was komen te staan. Mercedes liet Russell binnenkomen voor een setje softs terwijl Hamilton op de medium band buiten werd gelaten.

Hamilton werd vervolgens bij de herstart meteen ingehaald door Max Verstappen en de zevenvoudig wereldkampioen schreeuwde het uit over de boordradio. Toto Wolff toonde achteraf begrip voor de reactie van Hamilton.

“Zoiets is enorm emotioneel voor een rijder, je bent zo dicht bij het strijden voor de overwinning en vervolgens word je ‘opgegeten’. Het is dan ook duidelijk dat zoiets emoties teweegbrengt,” aldus Wolff tegenover ‘Sky Sports F1’.

“Als rijder in de cockpit ben je alleen en je ziet niet wat er gebeurt. We bespraken het op dat moment, nemen we risico’s om de race te kunnen winnen? Ja, we nemen risico’s.”

“Hij had een setje banden dat vijf ronden oud was, de medium, je positie behouden was het juiste om te doen. Uiteindelijk werkte het niet voor hem maar ik neem liever het risico om mogelijk de race te winnen dan sowieso tweede of derde te eindigen.”

“Lewis lag voor, je hebt dan altijd iets meer tijd om je beslissing te nemen. Je kan twee dingen doen en dat is Lewis laten pitten en de positie tegenover Max opgeven en George zijn race verknoeien, of je kan ze allebei laten pitten. Het was de moeite om het risico te nemen.”

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen