Carlos Sainz enorm gefrustreerd: “Ik krijg een gridstraf voor iets waaraan ik zelf geen schuld heb”

Ferrari
Ferrari

Ferrari-rijder Carlos Sainz is niet te spreken over de gridstraf die hij heeft gekregen voor de GP van Las Vegas. Sainz kreeg een gridstraf omdat het systeem van energieopslag op zijn Ferrari moest vervangen worden nadat een losgekomen putdeksel zware schade aan zijn F1-bolide toebracht.

Sainz is vooral gefrustreerd door het feit dat het de schuld van de organisator, in dit geval de Formule 1, is dat zijn F1-bolide ernstige schade heeft opgelopen. Daarnaast bewijst de tweede oefensessie hoe competitief Ferrari waarschijnlijk in Las Vegas is, wat de gridstraf extra pijnlijk maakt.

“Je kan duidelijk zien dat we dit raceweekend redelijk competitief zijn,” aldus Sainz. “Het team liet me weten dat ik een gridstraf van tien plaatsen kreeg voor iets waaraan ik zelf geen schuld treft, iets waaraan het team geen schuld treft.”

“Dat heeft volledig mijn mindset veranderd, en duidelijk ook mijn visie voor het weekend en hoe dat weekend vanaf nu verder zal gaan. Je kan je inbeelden hoe teleurgesteld ik ben, ongeloof over de situatie waarin ik me bevind. Je zal me dit weekend niet blij zien.”

“Wat vandaag is gebeurd is een zeer duidelijk voorbeeld van hoe de sport op veel vlakken verbeterd kan worden. De FIA, de teams, de regels, dit kan duidelijk als overmacht beschouwd worden en zou eigenlijk niet tot een straf moeten leiden.”

“Er zijn altijd mensen die de situatie voor het individu erger maken en ik denk dat ik in dit geval de prijs moet betalen.”

“Ik kan het eerlijk gezegd niet begrijpen en ik vind dat er een uitzondering op de regel zou moeten gedaan zijn, zeker door wat er is gebeurd, maar we moeten ermee leven.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023