Max verstappen na zesde tijd: “Het wordt lastig om voor de race de juiste banden te kiezen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Ondanks het feit dat de tweede oefensessie verlengd werd vreest Max Verstappen dat het een moeilijke opdracht wordt om voor de race de juiste banden te kiezen. Verstappen moest op vrijdag genoegen nemen met de zesde tijd maar hij verwacht nog vooruitgang te boeken.

“Het circuit was erg glad,” begint Verstappen volgens zijn officiële website zijn terugblik op de vrijdag in Las Vegas. “We hebben niet veel gereden in de eerste vrije training dus het duurde wat langer om een beetje rubber op de baan te krijgen, maar op het einde was het wat beter. We hebben ons hele programma af kunnen werken wat het allerbelangrijkste was vandaag.”

Wat de kwalificatie en de race betreft verwacht Verstappen een spannende strijd voor de pole en een moeilijke bandenkeuze voor de race op zondag.

“De zachte banden zijn goed voor een rondje maar in de long run hebben die het zwaar, daarom zijn we snel overgestapt naar de mediums. Maar ook dat kon beter,” aldus Verstappen. “Dus we hebben nog een paar dingen waar we naar moeten kijken, zoals hoe we de degradatie van de banden in de lange run kunnen verbeteren. Ik denk dat we er nog steeds goed uitzien ten opzichte van de concurrentie, maar het is lastig om de juiste banden voor de race te kiezen.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023