GP van Las Vegas: derde oefensessie: George Russell de snelste, Max Verstappen op P4

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Tijdens de laatste oefensessie voor de GP van Las Vegas heeft George Russell in zijn Mercedes de snelste tijd gereden. Max Verstappen reed de vierde tijd.

Nadat er op vrijdag veel tijd verloren ging was het voor al de rijders de boodschap om van de laatste oefensessie zo optimaal mogelijk gebruik te maken om zowel de limieten van de wagen als het circuit op te zoeken. Daarbij werden logischerwijze ook heel wat foutjes gemaakt want het circuit van Las Vegas is voor alle rijders gloednieuw en het gripniveau verandert nog constant.

Bij het opzoeken van de limiet was het soms rakelings langs, of zelfs tegen de muur rijden. Een goede afstelling vinden voor zowel de kwalificatie als de race was bovendien cruciaal. Een gokje wagen kan daarbij zoals in de casino’s lonen maar leidt meestal ook tot verlies.

Dat het voor iedereen zoeken was naar de ideale rijlijn en grip op de baan bleek ook uit het feit dat zelfs Max Verstappen moeilijk het juiste ritme leek te vinden. Ook de koude temperaturen dragen bij tot het moeilijk vinden van grip want de banden in het ideale temperatuurvenster krijgen zodat ze veel grip bieden is dan moeilijker.

Met nog enkele minuten op de klok kregen we een rode vlag toen Alex Albon met zijn Williams F1-bolide de muur raakte. De sessie zat er meteen ook op en zou niet meer herstart worden.

George Russell was uiteindelijk de snelste met een tweede en derde tijd voor Oscar Piastri en een verrassende Logan Sargeant in de Williams. Max Verstappen reed de vierde tijd. Door het vroegtijdig einde van de sessie is het echter moeilijk om de rondetijden te interpreteren, verschillende rijders waren op het moment van de crash van Albon immers bezig aan een snelle ronde. Daarbij ook de Ferrari’s die uiteindelijk als zestiende en zeventiende geklasseerd staan. De kwalificatie voor de GP van Las Vegas belooft dan ook spannend te worden.

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023