Kreeg Carlos Sainz gridstraf door tegenstem van Mercedes?

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Volgens sommigen zou er onder de F1-teams bijna een akkoord geweest zijn om Carlos Sainz geen gridstraf te geven voor het vervangen van onderdelen op zijn wagen na het incident met het putdeksel. Er zou echter één team hebben dwarsgelegen.

Na het incident met het putdeksel tijdens de eerste oefensessie moest Ferrari heel wat onderdelen op de F1-bolide van Carlos Sainz vervangen. Daarbij ook het systeem voor energieopslag en dat leidde tot een gridstraf van tien plaatsen. Sainz gebruikte immers al het maximaal aantal exemplaren van het systeem.

Toch zou er onder bijna alle teams een consensus geweest zijn dat dit een uitzonderlijke situatie was en Sainz geen straf zou moeten krijgen, dit omdat de schade aan zijn Ferrari veroorzaakt werd door een ernstig probleem met het circuit. Negen teams zouden voor een vrijstelling van straf gestemd hebben, één team zou echter tegen gestemd hebben, zo liet David Croft van ‘Sky Sports’ weten.

Tijdens een uitzending van ‘Sky Sports’ wordt aan McLaren CEO Zak Brawn de vraag voorgeschoteld en die antwoordt met: “Ja, het is jammer. We weten hoe de Formule 1 is, er is van tijd tot tijd veel eigen belang. Ik weet niet wie het was maar waarschijnlijk iemand die tegen hen strijdt. Het is een beetje oneerlijk.”

Daarmee lijkt Brawn het verhaal te bevestigen en het doet meteen denken aan Mercedes dat momenteel met Ferrari strijdt voor de tweede plaats in het constructeurskampioenschap. Bij Mercedes ontkennen ze echter tegenover Ted Kravitz, volgens hen zou er geen stemming geweest zijn: “Mercedes stelt dat ze helemaal niet in staat zijn geweest om dwars te liggen. Dat had alleen gekund wanneer een straf verkeerd was toegepast.”

Lees ook: Ferrari dient verzoek in maar stewards geven Carlos Sainz na incident met putdeksel toch een gridstraf: “We kunnen niet anders”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023