Carlos Sainz: “Er wacht me bij Ferrari een grote uitdaging”

Carlos Sainz maakt de overstap van McLaren naar Ferrari, waar hij de teamgenoot van Charles Leclerc wordt en hem naar eigen zeggen een grote uitdaging wacht.


Sainz vervangt bij Ferrari viervoudig F1-kampioen Sebastian Vettel. Naast het zich moeten inwerken in het team zal Sainz zich ook de nieuwe Ferrari F1-bolide eigen moeten maken. Van buitenaf lijken F1-bolides dan wel op elkaar, het rijgedrag alsook het besturen van de verschillende wagens verloopt toch net iets anders.

De Spanjaard waarschuwde eerder al dat hij tijd zal nodig hebben om zich aan te passen. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Fernando Alonso mocht Sainz niet deelnemen aan de Young Drivers’ test in Abu Dhabi. Bovendien zijn er slechts drie testdagen voorafgaand aan het nieuwe F1-seizoen, testdagen die dan ook nog eens onder beide rijders verdeeld moeten worden.

“Ik ga de races nodig hebben om te weten te komen hoe ik het maximale uit de wagen kan halen,” aldus Sainz tegenover ‘Motorsport.com’.

“Het ziet er immers naar uit dat ik slechts anderhalve dag zal kunnen testen. Ik ga naar mijn eerste race met Ferrari gaan terwijl ik slechts anderhalve dag heb kunnen testen in een gloednieuwe wagen.”

“Dat gaat een erg zware uitdaging zijn, maar het is zo één van die uitdagingen die je moet zien te overwinnen. Ik ga me zo goed mogelijk proberen aanpassen en zien wat ik uit de wagen kan halen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen