“Ironisch genoeg heeft Ricciardo zelf van het Alpine F1 team een sterke tegenstander gemaakt”

Tijdens zijn twee seizoenen bij het Renault F1 team was Ricciardo volgens teambaas Cyril Abiteboul de drijvende kracht achter de vooruitgang die het Renault F1 team heeft gemaakt.


Daniel Ricciardo heeft eind 2020 bij het Renault F1 team de deur achter zich dicht getrokken en maakte de overstap naar het McLaren F1 team. Ondanks dat Ricciardo wist dat hij aan het einde van 2020 de overstap naar McLaren zou maken is hij alles blijven geven.

Opmerkelijk genoeg heeft zijn hard werk bij het Renault F1 team er ook voor gezorgd dat hem komend seizoen een sterkere tegenstrever staat te wachten. Ricciardo zorgde er volgens Abiteboul immers voor dat het Alpine F1 team, de nieuwe naam van het Renault F1 team, in 2021 veel sterker zal zijn.

“Hij heeft een enorme positieve bijdrage geleverd aan dit team,” aldus teambaas Abiteboul tegenover de officiële F1-website.

“Het ironische is dat we nu door hem een veel sterker team zijn en dat hij daardoor ook een veel sterkere tegenstander heeft gekregen.”

Volgens Abiteboul mag de positieve bijdrage die Daniel Ricciardo geleverd heeft niet onderschat worden, een positieve bijdrage waarvan ook Fernando Alonso tijdens zijn F1-comeback zal profiteren.

“Hij heeft een serieuze impact gemaakt op het team, we zijn vandaag helemaal anders dan tweeënhalf jaar geleden,” aldus Abiteboul.

“Ricciardo heeft enorm veel gegeven. Hoe hij zichzelf als rijder heeft gegeven is ongelooflijk, zeker tijdens het voorbije jaar. Er bestaat geen twijfel over de progressie van het team het voorbije seizoen.”

“Alle krediet daarvoor aan Daniel die duidelijk de handschoen heeft opgenomen en dit team geleid heeft, samen met een groep mensen, een groep mecaniciens en engineers die ongelooflijk werk verricht hebben.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden 2022Sale / Solden 2022