Carlos Sainz: “Ferrari moet vieren wanneer ze het maximale hebben gerealiseerd, ook al is dat een vijfde plaats”

Ferrari
Ferrari

Met een zevende plaats in het kampioenschap en dit seizoens zelfs nog geen enkele podiumplaats beleeft Carlos Sainz net als de rest van Ferrari een erg moeilijk seizoen. Toch ziet de Spanjaard ook positieve dingen en mag Ferrari volgens hem niet plooien voor de externe kritiek die er eens te meer is.

“Het is overduidelijk een frustrerende start geweest,” blikt Carlos Sainz terug op het F1-seizoen tot dusver. “Ik denk dat we allemaal verwacht hadden dat onze wagen competitiever zou zijn geweest, dat we zelf competitiever zouden zijn en dat het rijdersveld zich echt zeer dicht bij elkaar zou bevinden.”

“Vervolgens realiseerden we ons dat Red Bull een enorm grote voorsprong had en dat het moeilijk zou zijn om hen uit te dagen.”

“Nu kennen we ongelooflijke ups en downs waarbij we het ene weekend voor de derde plaats strijden en vervolgens slechts achtste eindigen.”

“Op het vlak van performance mis je misschien slechts 0,1 seconde maar 0,1 seconde is niet zo veel maar wanneer het rijdersveld zich zo dicht bij elkaar bevindt. Het uiteindelijk resultaat ziet er in een Ferrari echter volledig anders uit wanneer je op P3 of P8 finisht.”

“We moeten momenteel gewoon de situatie aanvaarden waarin we ons bevinden,” aldus Sainz. “Wanneer we tijdens een raceweekend voor de vijfde plaats kunnen strijden en dat is het maximaal haalbare dan moeten we vieren dat we het maximale hebben kunnen behalen.”

“Volgens Sainz is het ook belangrijk dat Ferrari het niet begeeft onder de enorm grote druk die van buitenaf op het team wordt uitgeoefend. Ferrari moet volgens Sainz proberen om de performance te maximaliseren.

“We willen ervoor zorgen dat we onze punten voor het constructeurskampioenschap maximaliseren, we moeten stoppen met aan een overwinning of podiumplaats te denken en gewoon focussen op de basisprincipes en consistent zijn,” blikt Sainz tot slot vooruit naar de tweede seizoenshelft.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner