Fernando Alonso onthult wat hij zou veranderen als hij de tijd kon terugdraaien: “Alles zou daardoor anders zijn”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Momenteel bevindt Fernando Alonso zich in de figuurlijke ‘herfst’ van zijn autosportcarrière. Bij Aston Martin kent hij dit jaar een erg mooi seizoen maar tegelijkertijd beseft hij ook dat hij bezig is aan de laatste jaren van zijn carrière. Wanneer hij terugblikt op zijn carrière zou hij graag enkele dingen veranderd hebben.

Tijdens zijn F1-carrière behaalde Fernando Alonso twee wereldtitels maar iedereen in de Formule 1 is het erover eens dat Alonso minstens drie of vier keer F1-kampioen had moeten worden. Ook Alonso zelf beseft dat zijn carrière anders had kunnen verlopen en mocht hij kunnen terugkeren in de tijd dan zou hij ook enkele dingen graag veranderen.

“Een wereldtitel winnen met Ferrari, dat is het eerste dat ik waarschijnlijk zou willen veranderen mocht ik terug in de tijd kunnen gaan,” vertelde Alonso tijdens een episode van de ‘High Performance Podcast’. “In 2010 en 2012 bevonden we ons op enkele ronden van het winnen van het kampioenschap. Dat zou veel dingen waarschijnlijk veranderd hebben, de geschiedenis zou dan anders geweest zijn.”

Naast het behalen van een F1-titel met Ferrari zou Fernando Alonso ook nog iets anders tijdens zijn carrière veranderd hebben.

“Waar ik absoluut spijt van heb is dat ik tijdens mijn carrière niet meer genoten heb,” aldus Alonso. “Ik weet dat ik aan het einde van mijn carrière ben. Binnen enkele jaren begint er een nieuw leven voor mij waarin ik niet meer aan het racen ben en wanneer ik terugkijk op mijn carrière zie ik veel goede dingen, mooie vriendschappen en ongelooflijke ervaringen.”