Carlos Sainz: “Ferrari zal tijdens de sprintrace moeten proberen om te overleven”

Ferrari
Ferrari

Volgens Ferrari-rijder Carlos Sainz ondervonden ze bij Ferrari problemen met het op temperatuur krijgen van de banden wat heeft geleid tot een minder goede kwalificatie voor de sprintrace. Sainz is van mening dat ze bij Ferrari vooral zullen moeten proberen om de sprintrace te ‘overleven’.

“Tijdens de sprintrace zullen we moeten proberen overleven met wat we hebben en vechten van op de vijfde plaats,” aldus Carlos Sainz die vooral wil vermijden dat er tijdens de sprintrace schade wordt opgelopen die vervolgens dramatisch zou zijn voor de kwalificatie voor de race op zondag.

“Dit is een zeer moeilijk circuit om bijna rechtstreeks richting de kwalificatie te gaan. We kenden geen goede SQ3, maar ik denk dat ik mijn dag gered heb met een vijfde plaats.”

“We slaagden erin om zonder grote problemen door SQ1 en SQ2 te geraken maar vervolgens in SQ3 met de regen en de intermediates. We worstelden enorm met de achterste banden, we kregen hen niet op de juiste temperatuur.”

Teamgenoot Charles Leclerc schoof tijdens het begin van SQ3 van de baan, wat volgens Sainz ook hem had kunnen overkomen omdat de temperatuur van de banden te laag was omdat hij samen met veel andere rijders minutenlang stond aan te schuiven aan de uitgang van de pitlane.

“Met de intermediates hebben we lang aan de uitgang van de pitlane staan wachten. Ze werden koud, Charles en ik worstelden veel met het opwarmen van de banden. Gelukkig overkwam me niet hetzelfde als hem,” besloot Sainz.