Fernando Alonso kwalificeert zich op P3: “Dit was enorm stressvol!”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Tijdens een spannende en voor de rijders erg uitdagende kwalificatie slaagde Fernando Alonso erin om zich als derde op de startgrid voor de sprintrace te kwalificeren. Uiteraard was Alonso daar tevreden mee maar hij gaf ook toe dat het een stressvolle kwalificatie was.

“Om eerlijk te zijn, het was redelijk stressvol!,” antwoordde Alonso op de vraag hoe zijn sprintkwalificatie was verlopen. “Tijdens SQ1 keken we bijna alleen maar naar de regenradar en vanaf de eerste minuut was er de dreiging van regen.”

We boekten wat vooruitgang tijdens SQ1 en vervolgens slaagden we er net in om SQ2 te behalen want we waren slechts achtste en negende? We waren onder droge omstandigheden niet super competitief. Vervolgens regende het tegen het einde van SQ3 en waren de omstandigheden op het circuit ieder rondje een beetje anders.”

“De banden presteerden iedere rondje iets beter maar het circuit was iets minder goed omwille van steeds meer regen, het was dan ook erg moeilijk om het gripniveau in te schatten en de hoeveelheid riscio die je wou nemen. Uiteindelijk ben ik zeer blij!”

Wat de sprintrace betreft verwacht Alonso zich aan een moeilijkere taak, dit afhankelijk ook van de weersomstandigheden. Feit is wel dat de Aston Martin F1-bolide in de regen normaal meer kan verrassen dat wanneer er droge omstandigheden gelden.

“We hebben niet echt een duidelijk beeld van waar we ons bevinden, dat zullen we morgen te weten komen,” aldus Alonso. “Er zijn dit weekend heel wat rondjes waarbij je aan het racen bent, er is de sprintrace en uiteraard ook de hoofdrace op zondag. Laat ons afwachten of we ook morgen goed kunnen kwalificeren voor de race.”