Max Verstappen als eerste Nederlandse sporter ooit in Time 100-lijst met invloedrijkste personen ter wereld

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Drievoudig wereldkampioen Formule 1 Max Verstappen heeft het tot in de ‘Time 100’ geschopt, een jaarlijkse lijst van de honderd meest invloedrijke mensen opgesteld door ‘Time Magazine.’

De prestaties van Max Verstappen tijdens de afgelopen jaren zijn niet onopgemerkt voorbij gegaan want ze hebben hem een plaats opgeleverd in de ‘Time 100’ van dit jaar. De Nederlander bevindt zich in goed gezelschap want de lijst bestaat uit wereldleiders, artiesten, schrijvers en andere toonaangevende figuren op wereldvlak.

Sean Gregory, het hoofd van de sportafdeling van Time Magazine, liet optekenen dat Max Verstappen in die mate zelfzeker was achter het stuur dat hij zelfs tijdens minstens 1 race de schermen naast de baan in het oog kon houden om te kijken hoe zijn concurrenten het deden. 

De ‘Time 100’ vindt zijn oorsprong in het jaar 1999. De mensen die het tot de lijst van dit jaar geschopt hebben zullen uitgenodigd worden voor een top op 24 april en een gala op 15 mei maar het is niet zeker of Verstappen die zal kunnen bijwonen gezien zijn drukke agenda. 

Verstappen is niet de eerste F1-rijder die in de ‘Time 100’ opgenomen wordt. Lewis Hamilton deed het hem voor in het jaar 2020 en in 2005 vonden we Michael Schumacher terug in de lijst.