Guanyu Zhou na sterke kwalificatie voor sprintrace: “Ik ben erg blij, de fans waren ongelooflijk!”

Stake F1 team
Stake F1 team

Met een negende en tiende plaats op de startgrid voor de sprintrace kunnen ze bij het Stake F1 team tevreden terugblikken op de kwalificatie voor de sprintrace. Vooral ‘local hero’ Guanyu Zhou reed zich in de kijker en in de harten van het talrijk aanwezige thuispubliek.

In SQ1 wist Zhou nipt door te stoten maar uiteindelijk slaagde de Chinees erin om zich zelfs bij de laatste tien te kwalificeren. Na afloop viel er dan ook een brede glimlach te bespeuren bij Guanyu Zhou die zich als tiende wist te kwalificeren.

“Het voelde geweldig om in SQ3 te zitten,” aldus Zhou. “Ik ben blij met hoe de dag is verlopen, met twee wagens in SQ3, de fans waren ongelooflijk.”

“De rondjes bleven maar goed voor elkaar komen in SQ1 en SQ2. Er zat erg veel potentieel in de wagen maar omwille van de regen in SQ3 hadden we slechts één rondje om een zo goed mogelijke positie op de grid te veroveren. Ik probeerde gewoon om een goed rondje te rijden, ook al worstelde iedereen met de hoeveelheid grip.”

“Het zal morgen van bij de start tot aan de finish een echte sprint zijn. De jongens die strijden voor de punten zijn sterk maar we maken kans en we zijn er klaar voor om de strijd aan te gaan.”

“Morgen krijgen alleen de eerste acht rijders punten maar we doen het stap voor stap: vandaag twee wagens in de top tien en we zullen morgen alles geven.”