Carlos Sainz: “Gebrek aan een tow heeft mij de kans op de pole gekost”

Ferrari
Ferrari

Tijdens de kwalificatie moest Carlos Sainz genoegen nemen met de derde tijd. Door het ontbreken van een zogenaamde ’tow’ kon Sainz naar eigen zeggen niet voor de ‘pole’ gaan.

Echt voor de pole gaan kon Sainz sowieso niet want door een gridstraf moet Sainz achteraan starten maar hij had uiteraard ook graag zelf de snelste tijd in de kwalificatie gereden. Na de eerste runs in Q3 had Sainz de snelste tijd achter zijn naam staan maar doordat hij tijdens zijn tweede poging geen tow had mistte hij de kans op die besttijd.

“Het was eerlijk gezegd een zeer goede kwalificatie, ik voelde me zeer goed en ik pushte doorheen Q1, Q2 en Q3,” blikt Sainz terug op zijn kwalificatie.

“Het enige probleem was dat ik geen tow had, wat me waarschijnlijk zo’n twee à drie tienden heeft gekost om voor de polepositie te strijden. Ik start tijdens de race echter sowieso als laatste dus het verandert niet veel.”

“Het was een zeer goed rondje, ik moest door het gebrek aan een tow erg veel risico nemen. Ik was in iedere bocht sneller maar trager op het rechte stuk. Uiteindelijk verbeterde ik me niet veel.”