Lewis Hamilton: “Misschien moet ik mijn iPad meenemen tijdens de race voor in de DRS-trein”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Lewis Hamilton vertelde met een kwinkslag dat hij er al aan gedacht heeft om zijn iPad mee te nemen in zijn F1-bolide tijdens de race voor wanneer hij gevangen zit in een DRS-treintje.

Hoewel hij de vijfde tijd wist te laten optekenen in Monza moet Lewis Hamilton van achter op de startgrid starten door een motorwissel. Met zijn snelste ronde tijdens de kwalificatie was hij 1.3 tellen trager dan polesitter Charles Leclerc maar met zijn gridstraf in het achterhoofd had het volgens Hamilton geen zin om verder te pushen.

“In het algemeen voelde alles positief,” aldus Hamilton na de kwalificatie tegenover ‘RaceFans.’ “Ik heb het meeste wat ik kon uit de auto kunnen halen.”

“Ik denk dat er nog meer tijd op het spel staat, maar het zou ons niet hoger hebben gebracht. Ik denk dat er nog wel een paar tienden in zitten. Maar het was een leuke sessie.”

De zevenvoudige wereldkampioen denkt wel dat tijdens de race een hele klus wordt om zich een baan naar voren te racen. Hij verwacht dat hij ergens vast zal komen te zitten in een DRS-treintje en dan wordt het moeilijk.

“Ik zat gisteren in de training achter Valtteri en ik kon hem niet bijhalen of passeren”, zei hij. “Dus ik hoop dat ik morgen niet vast kom te zitten.”

“Maar ik stel me voor dat morgen iedereen in een DRS-trein zit en dat het daar gewoon wachten is op de strategie en de degradatie van de banden en dat soort dingen.”

Volgens Hamilton zou Pirelli er goed aan doen om zachtere banden mee te brengen naar de race om zo meer inhaalmogelijkheden te creëren. 

“Ze zouden hier de zachtste banden moeten brengen om meer pitstops en zo te promoten. Maar ze blijven maar met die harde banden komen, dus ze doen er maar één. Over het algemeen is het morgen een makkie met één stop en dus zal de strategie niet al te veel uitmaken.”

“Maar ik hoop dat er safety cars zijn en al dat soort dingen. Ik ben dit jaar zo onfortuinlijk geweest met de safety car-timings, het zou mooi zijn om morgen een mooi SC-aanbod te hebben.”

Als dat niet gebeurd heeft Hamilton wel een oplossing klaar: “Ik zat er aan te denken om gewoon mijn iPad mee te nemen in de race en als ik in de DRS-lijn sta gewoon de nieuwe Game of Thrones te kijken”, lachte hij.

“Ik ben gestopt met kijken, omdat ik graag binge watch en er zijn veel advertenties en dat is niet leuk, en dan op het einde denk je ‘Ik wil het volgende kijken’.”  

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print