Nyck de Vries start eerste F1-race van op P8: “Niet helemaal tevreden met mijn kwalificatie”

Williams F1 team
Williams F1 team

Nyck de Vries mag morgen van op de achtste plaats beginnen aan de GP van Italië maar de Nederlander was niet helemaal tevreden over zijn kwalificatie.

Nadat gisteren duidelijk werd dat Williams-rijder Alex Albon verstek moest laten gaan voor de GP van Italië door een blindedarmontsteking werd de Nederlander Nyck de Vries in allerijl opgeroepen om hem te vervangen. 

De auto van Albon is hem niet helemaal vreemd want eerder dit seizoen mocht hij al eens een oefensessie afwerken voor het team in Barcelona maar de Vries kreeg slechts anderhalf uur voor de derde oefensessie te horen dat hij mocht instappen en dat is verre van ideaal.

“Het ging heel snel, pas anderhalf uur voor de eerste sessie kreeg ik een soort van informatie”, zei De Vries.

“Het ging allemaal erg snel, maar het team is geweldig geweest en erg behulpzaam, erg gastvrij.”

“Ik heb gehoord dat Alex gezond is en snel zal herstellen, maar van mijn kant ben ik nooit tevreden genoeg over mezelf.”

Nochtans maakte de Nederlander indruk en was hij meteen sneller dan zijn teamgenoot Nicholas Latifi die aan zijn derde jaar bij het team van Williams bezig is.

 “Ik denk dat ik een paar goede ronden heb gereden, vooral de tweede ronde in Q1 was best goed maar ik had nog steeds het gevoel dat er meer in zat”, voegde Nyck de Vries eraan toe. “In de eerste run van Q2 hebben we wat dingen veranderd maar dat pakte niet goed uit.”

“Het is duidelijk dat de bandenvoorbereiding op de baan een beetje in het gedrang kwam. En in de laatste run raakte ik een schakelaar waardoor de rembalans anderhalf procent naar achteren stond en zo verloor ik de achterkant in bocht vier! Maar uiteindelijk moeten we niet te hard zijn voor onszelf en kunnen we tevreden zijn met dit resultaat.” 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print