Gefrustreerde George Russell: “We verdienen P2 op de startgrid niet”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Na afloop van de kwalificatie laat Mercedes-rijder George Russell weten dat ze op basis van de performance tijdens de kwalificatie P2 op de startgrid niet verdienen.

George Russell kwalificeerde zich als zesde maar door verschillende gridstraffen voor andere rijders zal Russell de race mee van op de eerste startrij mogen aanvatten. De jonge Brit vindt echter niet dat hij en Mercedes die gridpositie verdienen.

“Op basis van onze performance verdienen we het niet om van op P2 te starten,” aldus Russell. “Het was opnieuw een erg frustrerende sessie want we kregen de wagen opnieuw niet in de sweet spot.”

“Tijdens de eerste oefensessie voelde de wagen geweldig, tijdens de tweede en derde oefensessie voelde hij duidelijk minder goed. In Q1 voelde het geweldig, we waren enkele tienden van Ferrari verwijderd. Q2 was slechter, Q3 was slechter.”

“Maar dat is al heel dit seizoen een topic. Van op P2 zullen we waarschijnlijk over een snellere wagen tijdens de race beschikken maar waarschijnlijk niet snel genoeg om met Max te strijden, misschien kunnen we met Charles strijden.”

Russell was vooral teleurgesteld omdat de Mercedes W13 van raceweekend tot raceweekend erg wisselvallig blijft presteren en omdat Mercedes daarvoor maar geen verklaring lijkt te vinden.

“We hebben de beste engineers die voor ons dag en nacht werken om te proberen begrijpen waarom onze performance zo schommelt tijdens de 15 races tot dusver. We begrijpen het nog steeds niet,” zegt een gefrustreerde Russell.

“Dat is teleurstellend. We bevinden ons op zaterdag wat performance betreft in een niemandsland. We bevinden ons zo ver achter Red Bull en Ferrari en tegelijkertijd hebben we wat voorsprong op de rest van het middenveld. We hebben ten minste een snellere wagen voor de race.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print