Carlos Sainz: “Gedubbelde wagen heeft mij de overwinning gekost”

Ferrari
Ferrari

Na de problematische races van de voorbije weken slaagde Carlos Sainz erin om in Monaco als tweede op het podium te finishen. Echt heel blij was de Spanjaard echter niet want Sainz had vooral het gevoel dat hij de overwinning had gemist.

En dat klopt misschien inderdaad wel want in tegenstelling tot bijvoorbeeld het Red Bull-duo en teamgenoot Charles Leclerc bleef Sainz tijdens zijn eerste stint langer op de baan zodat hij ineens van de full wets kon overschakelen naar slicks. Die strategische beslissing was de juiste maar een gedubbelde wagen kostte Sainz uiteindelijk de kans op de overwinning.

“Ik wist halverwege mijn eerste stint dat het de juiste beslissing was,” aldus Sainz in het parc fermé. “Ik begon een droge lijn te zoen en ik begon me te beseffen dat we rechtstreeks naar slicks konden gaan.”

Dat gebeurde dus ook maar Sainz kwam tijdens zijn outlap vast te zitten achter Nicholas Latifi. De Spanjaard verloor daardoor heel wat seconden en niet hij maar wel Sergio Perez kwam na zijn tweede pitstop aan de leiding van de race.

“Ik heb het gevoel dat we alles gedaan hebben dat we moesten doen,” vertelt Sainz. “We bleven geduldig op de regenbanden, we namen de juiste beslissing om naar de slicks over te stappen maar een verschrikkelijke outlap achter een gedubbelde wagen kostte mij de overwinning.”

“De harde band is uiteraard niet de makkelijkste band om een outlap te doen. Ik moest echter zo’n twaalf bochten ofzo achter een gedubbelde wagen rijden en dat kostte me op zijn minst enkele seconden.”

“Je kan mijn frustratie begrijpen want een betere outlap zou mij de overwinning opgeleverd hebben. Zo gaat het echter soms in sport, het zal wel eens keren zeker?”

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer